آزمایشگاه میکروبیولوژی و شیمی مواد غذایی

آزمایشگاه بهداشت مواد غذایی دانشکده پیرا دامپزشکی دانشگاه اردکان دارای دو آزمایشگاه مجزای شیمی مواد غذایی و میکروبیولوژی مواد غذایی می باشد.

این ازمایشگاه در جهت پیشبرد اهداف علمی و پژوهشی اساتید بزرگوار و دانشجویان گرامی مفتخر به خدمات ذیل می باشد:

· آزمایش های کنترل شیمیایی مواد غذایی

· آزمایش های کنترل میکروبی مواد غذایی

· آنالیز خوراک دام

· آزمایش های کنترل کیفیت و ردیابی تقلبات در شیر و لبنیات

· بافت سنجی نمونه های غذایی با استفاده از دستگاه Texture Analyzer

· عصاره گیری با استفاده از دستگاه Rotary Evaporator

· برگزاری کلاس های عملی دانشجویان در تمامی مقاطع تحصیلی


اساتید بخش بهداشت مواد غذایی: دکتر علی صحرایی اردکانی، دکتر سمیرا قربانی

تجهیزات :

نام دستگاه: بافت سنج (Texture Analyzer)

توضیحات: دستگاه ایده آلی برای آزمون های کشش، فشار، خمش، برش، اکستروژن، سوراخ کاری و شکست در آزمون های مواد غذایی، میوه ها و سبزیجات، لوازم آرایشی و بهداشتی، دارو و لوازم پزشکی و بسته بندی می باشد.

 

نام دستگاه: دستگاه تبخیر روتاری (Rotary Evaporator)

توضیحات: دستگاه تبخیر روتاری یا همان تقطیر در خلا دستگاهی است که با ایجاد خلا سبب تبخیر و حذف کامل حلال از نمونه های آزمایشگاهی می شود. راندمان قابل توجه در فرآیند تبخیر حلال، هم چنین کاهش زمان فرآیند جداسازی از مزایای دستگاه تبخیر روتاری به شمار می رود.
 

نام دستگاه: سوکسله اتوماتیک (6 واحدی)

توضیحات: این دستگاه قابلیت استخراج چربی موجود در نمونه و هر گونه استخراج با حلال را دارا می باشد. دستگاه سوکسله از سه بخش اصلی : استخراج کننده (Extractor)، مبرد (Condenser) و بالن (Flask) تشکیل گردیده است.

 

نام دستگاه: کلدال اتوماتیک (Kejeldal)

توضیحات: با توجه به فاکتورهایی نظیر جهانی بودن، دقت و قابلیت تکرار، روش کلدال به یک روش شناخته شده ی بین المللی به منظور تخمین محتوای پروتئینی در غذاها و روش استاندارد تبدیل شده است که تمامی روش های دیگر با توجه به آن سنجیده می شوند.

 

نام دستگاه: دستگاه اندازه گیری فیبر دیجیتال 6 خانه

توضیحات: این دستگاه می تواند مقدار کلی فیبر خام موجود در مواد خوراکی انسان و دام را به طور دقیق اندازه گیری نماید. هم چنین به منظور تعیین کیفیت مواد خوراکی نشخوارکنندگان میتوان به طور دقیق مقدار لیگنین، NDF و ADF را با این دستگاه اندازه گیری کرد.

 

نام دستگاه: آون

توضیحات: از این دستگاه برای خشک کردن و رطوبت زدایی از مواد غذایی، خوراک دام و سایر نمونه های آزمایشگاهی و هم چنین به منظور استریل یا خشک کردن وسایل شیشه ای و فلزی آزمایشگاهی استفاده می شود.

 

نام دستگاه: کوره الکتریکی

توضیحات: از این دستگاه برای سوزاندن کامل مواد آلی (تولید خاکستر) استفاده می شود.

 

 نام دستگاه: پی اچ متر (pH meter)

توضیحات: وسیله ای الکترونیکی است که جهت سنجش میزان اسیدی بودن و بازی بودن محلول ها و بافرهای تهیه شده در آزمایشگاه به کار می رود.

 
 
نام دستگاه: ترازوی آزمایشگاهی دو صفر و چهار صفر

توضیحات: برای محاسبه دقیق وزن مورد استفاده قرار می گیرد.

 

نام دستگاه: سانتریفیوژ ژربر

توضیحات: دستگاه سانتریفیوژ ژربر در صنایع شیر و لبنی جهت اندازه گیری و جداسازی چربی موجود در شیر استفاده میشود که با سرعت ثابت 1200 دور ضمن حرکت و با تولید حرارت چربی را از شیر و سایر محصولات مشابه جدا مینماید ضمنا جهت استفاده از دستگاه بایستی حتما از لوله های مخصوص بوتیرومتر استفاده شود.

 

نام دستگاه: انکوباتور معمولی

توضیحات: انکوباتور آزمایشگاهی تجهیزی است که به منظور رشد و نگهداری از کشت‌های میکروبی و کشت‌های سلولی به کار گرفته می‌شود. انکوباتور آزمایشگاهی دما، رطوبت و دیگر شرایط مانند میزان منواکسیدکربن (CO)، دی‌اکسیدکربن (CO2) و اکسیژن (O2) را برای رشد ارگانیسم‌های زنده، در حالت بهینه نگه ‌می‌دارد.

 

نام دستگاه: انکوباتورشیکردار-یخچال دار

توضیحات: از انکوباتور آزمایشگاهی برای نگهداشتن محلول ها یا کشت میکروب ها یا تست های آزمایشگاهی در حرارت خاص استفاده می شود. شیکر انکوباتور یخچالدار محفظه ای کنترل شده عاری از هرگونه باکتری جهت کنترل دما در محدوده 4 تا 45 درجه سانتی گراد می‌باشد. در این نوع انکوباتور از یک عدد شیکر با 30 تا 250 rpm استفاده شده است.

 

نام دستگاه: اتوکلاو

توضیحات: وسیله‌ای برای استریل کردن ابزار پزشکی و آزمایشگاهی در فشار و دمای بالا و با استفاده از بخار آب است.

 

نام دستگاه: هات پلیت مگنت دار

توضیحات: هات پلیت مگنت دار آزمایشگاهی یکی از پرکاربردترین تجهیزات آزمایشگاهی است که کار اصلی آن گرم کردن و حرارت دادن آهسته مایعات و مواد آزمایشگاهی است. به منظور مخلوط نمودن مایعات از مگنت داخل ظرف و بدون ارتباط مکانیکی استفاده می‌شود.

 

نام دستگاه: شیکر ارلن- بالن

توضیحات: دستگاه شیکر ارلن یکی از دستگاههای مورد نیاز آزمایشگاه میباشد که دارای یک صفحه نگهدارنده ارلن بوده و با حرکات منظم یا نامنظم ارلن ها را حرکت داده و باعث میکس کردن محلولها در ارلن میشود. مکان نگهدارنده ها قابل تغییر بوده و ارلن و بالن با سایز های دیگر هم قابل نگهداری میباشد . دارای تایمر 999 دقیقه ای میباشد و گزینه No Time هم دارد. مقدار دور آن از 20 تا 200 قابل کنترل است و حرکت آن اوربیتالی میباشد.

 
 

تاریخ به روز رسانی:
1401/08/10
تعداد بازدید:
1235
درباره دانشگاه
ساختار دانشگاه
دانشکده‌ها و پژوهشکده‌ها
سامانه‌ها
راه‌های ارتباطی با دانشگاه اردکان آدرس: اردکان - بلوار آیت‌الله خاتمی(ره) - دانشگاه اردکان    کدپستی: 95491-89518
تلفن: 33900000-035 فکس: 32248384-035         پست الکترونیک: info@ardakan.ac.ir
© کلیه حقوق مادی و معنوی این پورتال برای دانشگاه اردکان محفوظ می‌باشد.
Powered by DorsaPortal